IRS Miljø har et sterkt fokus på å forhindre plastforurensning i komposten. Den aller beste og viktigste sorteringen er den som hver enkelt abonnent foretar hjemme før avfallet blir kastet i beholder en, men dessverre opplever vi at det også forekommer mye plast i matavfallet.

Frem til og med 2022 har IRS Miljø kun levert ut papirposer til matavfall, og vi har stor tro på at slike poser fungerer godt for mange dersom de blir benyttet på riktig måte. For komposteringsprosessen er utvilsomt papirposer best, derfor vil vi holde på det som vår standard løsning for matavfall.

Samtidig er det enkelte som ønsker å benytte bioposer som et alternativ til papirposer. Det er mange ulike typer avfallsposer på markedet og vi registrerer ofte avvik der abonnenten tror de bruker komposterbare poser, men der dette dessverre viser seg å være vanlige plastposer ofte merket som «miljøposer».

IRS Miljø vil derfor tilrettelegge slik at vi unngår bruk av vanlige plastposer, og våre abonnenter vil fremover kunne velge om de ønsker utlevering av enten papir- eller bioposer. Som abonnent skal dere kun bruker IRS Miljø sine egne poser. Dersom dere er tilknyttet et samarbeid med nedgravde avfallskonteinere så vil dere automatisk få utlevert bioposer. For alle som ønsker påfyll av papirposer så festes den gule merkelappen på beholderen som tidligere.

Bestilling av bioposer kan meldes inn i appen Min Renovasjon eller ved å kontakte IRS Miljø sitt sentralbord på 38 32 60 80. Har du allerede fått en rull med bioposer, kan du bestille påfyll direkte fra renovatøren ved å knytte en biopose rundt håndtaket på beholderen på tømmedagen.